Voetbaltoernooi

Geschiedenis van de champions leaque

De champions leaque is een voetbaltoernooi dat bestaat sinds 1992. Het toernooi stond daarvoor bekend als de Europacup. Het toernooi gaat tussen hoog eindigende clubs in hun nationale competities. Vroeger mochten alleen de landskampioenen van alle bij de UEFA aangesloten landen meedoen aan het toernooi. De teams speelden een aantal knock-out rondes en daarna werd de finale gespeeld. In 1991 werd het toernooi gewijzigd. Het toernooi bestaat nu uit 2 knock-out rondes en daarna worden poules gespeeld. De winnaars van de poules spelen dan nog de finale.   

Voetbaltoernooi WK

Het WK staat voor het wereldkampioenschap, het is een voetbaltoernooi die eens in de 4 jaar voorkomt. Er zijn 31 landen van over van de wereld die elke 4 jaar meedoen aan de voorrondes en doormiddel van poules komt er uiteindelijk 1 winnaar.

Het WK is opgericht in 1930 nadat ze de voetbal niet meer alleen bij de olympische spelen als toernooi wouden doen. In 1930 werden de teams uitgenodigd door de FIFA om mee te doen met het toernooi. Er waren erg weinig teams vanwege de hoge transport kosten en omdat het nog niet erg bekend was toen der tijd.

Voetbaltoernooi EK

Het EK staat voor het Europees kampioenschap, het is een voetbaltoernooi dat eens in de 4 jaar voorkomt. Doormiddel van voorrondes plaatsen landen binnen Europa zich en daarna word binnen een paar maanden bepaald welk land het beste is. De kampioen word bepaald doormiddel van het spelen van wedstrijden tussen de landen.

Het EK werd in 1927 bedacht. Maar vanwege de 2de wereldoorlog moesten we wachten tot 1960 totdat de eerste eindrondes van het Europees kampioenschap werden gespeeld. De beker is toen der tijd vernoemd naar de persoon Delaunay. Echter stierf de desbetreffende man voordat het eerste toernooi was afgelopen. De winnaar van het toernooi mag 4 jaar later het toernooi organiseren in eigen land als beloning van het winnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *